Rodiola

Rodiola (Rhodiola Rosa) je poznata i pod nazivima zlatni koren i sibirska ruža. Pripada grupi biljaka koje nazivamo adaptogeni.

Rhodiola rosea je relativno retka i vredna medicinska biljka koja raste na velikom visinama (do 2280 m) u hladnim i planinskim delovima Evrope, Azije i Severne Amerike. Rhodiola Rosea se kroz vekove tradicionalno koristi kao adaptogen za kontrolu odnosno balansiranje odgovora organizma na stres, za poboljšanje pažnje i izdržljivosti.

Sportisti i ruski astronauti su koristili rodiolu da spreče iscrpljenost i poboljšaju učinak pošto Rhodiola Rosea nije doping sredstvo i dozvoljena sportskim zakonima. Osim toga koristi se kao pomoć kod depresije i anksioznosti.

Rezulatati skorašnjih studija su pokazali potencijalna antiejdž, protuupalna, antioksidantna, antivirusna, imunostimulirajuća, DNK reparirajuća i antikancerogena svojsta ove biljke.

Iz korena i rizoma vrste Rhodiola izolovano je više od 140 različitih jedinjenja. Smatra se da je za pozitivne efektke rodiole na zdravlje uglavnom zaslužan salidrozid.

Ovaj sastojak se nalazi u sledećim Herbs&Honey proizvodima:

HERBS&HONEY
Povećava sposobnost organizma da se izbori sa stresom.
0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaNazad na shop
      Calculate Shipping