Bokvica

Sa napretkom nauke sintetisani su novi lekovi za terapiju mnogih bolesti koji su znatno efikasniji od primene lekovitih biljaka, međutim i pored toga bokvica je uspela da zauzme značajno mesto u savremenoj medicini. Mnogi zdravstveni efekti bokvice su naučno dokazani, a mnoga farmaceutska regulatorna tela su prepoznala njenu ulogu u lečenju bolesti.

Danas se na području Evrope bokvica tradicionalno primenjuje kod upale sluznice respiratornog trakta, usne šupljine i ždrela, ali i kod kašlja na koji ima dvojaki uticaj.
Mukopolisaharidne sluzi prisutne u bokvici oblažu sluznicu grla i disajnih puteva te umiruju iritaciju kao i suvi nadražajni kašalj, razređujući bronhijalni sekret olakšavaju iskašljavanje.

Takođe, bokvica širi bronhije i olakšava disanje.

Zahvaljujući prisustvu iridoidnnih glikozide od kojih je najvažniji aukubin bokvica ima antibakterijsko delovanje dok prisutni tanini, flavonoidi i alantoin deluju protiv zapaljenja.

Ovaj sastojak se nalazi u sledećim Herbs&Honey proizvodima:

HERBS&HONEY
Herbs&Honey Bronchi je jedinstvena kombinacija biljnih ekstrakata i meda koja doprinosi zdravlju organa za disanje i boljem imunitetu.
0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaNazad na shop
      Calculate Shipping